Federal Register - August 9, 2021
Versione di testo Cosa è?Dateas è un sito indipendente non affiliato a entità governative. La fonte dei documenti PDF che pubblichiamo qui è l'entità governativa indicata in ciascuno di essi. Le versioni in testo sono trascrizioni che realizziamo per facilitare l'accesso e la ricerca di informazioni, ma possono contenere errori o non essere complete.
Source: Federal Register
Federal Register / Vol. 86, No. 150 / Monday, August 9, 2021 / Proposed Rules
lotter on DSK11XQN23PROD with PROPOSALS1
Red List, as well as by the Peruvian government. The species is not included in the Appendices to CITES.
In the October 10, 2019, CNOR, the yellow-browed toucanet was assigned an LPN of 2. After reevaluating the available information, we find that no change in the LPN is warranted at this time. The yellow-browed toucanet does not represent a monotypic genus. The estimated population is small with just three known locations within a restricted range. The magnitude of threats to the habitat remains high, and its population is likely declining.
Therefore, an LPN of 2 remains valied for this species to reflect imminent threats of high magnitude.
Gizo White-Eye Gizo white-eye Zosterops luteirostris is a small passerine perching bird described as warbler-like. It is endemic to the small island of Ghizo in the Solomon Islands in the South Pacific Ocean, east of Papua New Guinea. The total range of the species is estimated to be less than 35 square kilometers 13.5
square miles, of which less than 1
square kilometer 0.39 square mile is the old-growth forest that the species seems to prefer. Little information is available about this species and its habitat. It is locally common in oldgrowth forest patches and less common elsewhere. The species has been observed in a variety of habitats on the island, but it is unknown whether sustainable populations can exist outside of forested habitats. The population is estimated to be between 250 and 1,000 mature individuals and is suspected to be declining.
Habitat loss appears to be the main threat. The loss of old-growth forested areas and less suitable secondary growth forests because of logging, conversion to agricultural areas, and local resource extraction for firewood affect the species. Forested areas around Gizoa town on Ghizo Island and the capital of Solomon Islands Western Province that previously supported the species were degraded by the 2007 tsunami and were found less likely to support the species even 5 years later in 2012. The dense human population of the Solomon Islands may also be adversely affecting the Gizo white-eye and its habitat. There has been prolific growth in human settlement on Ghizo Island, mainly in the form of temporary housing. Small populations of the Gizo white-eye are likely subject to both demographic and unpredictable environmental events that can contribute to extirpations.
The IUCN Red List classifies this species as endangered. It is not included
VerDate Sep<11>2014
16:39 Aug 06, 2021
Jkt 253001
in the Appendices to CITES, and this species is not known to be in international trade.
In the October 10, 2019, CNOR, the Gizo white-eye was assigned an LPN of 2. After reevaluating the available information, we find that no change in the LPN is warranted. The Gizo whiteeye does not represent a monotypic genus. It faces threats that are high in magnitude due to declining suitable habitat and its small, declining population size. The best information available indicates that forest clearing is occurring at a pace that is rapidly denuding its habitat; secondary-growth forest continues to be converted to agricultural purposes. Additionally, the human population on the small island is likely contributing to the reduction in old-growth forest for local uses such as timber and clearing for gardens. These threats to the species are ongoing, high in magnitude, and imminent. Therefore, an LPN of 2 remains valid for this species to reflect imminent threats of high magnitude.
Helmeted Woodpecker Helmeted woodpecker Dryocopus galeatus is a fairly small woodpecker native to regions of southern Brazil, eastern Paraguay, and northeastern Argentina. The helmeted woodpecker is nonmigratory, occurring in subpopulations in suitable habitat within its range. Characteristic habitat is large tracts of well-preserved southern Atlantic Forest in both lowland and montane areas from sea level up to elevations of 1,000 m 3,280 ft. The species prefers mature old-growth trees in tropical and subtropical semideciduous forests as well as in mixed deciduous coniferous forests.
The helmeted woodpecker is one of the rarest woodpeckers in the Americas.
Its population declined sharply between 1945 and 2000, in conjunction with the clearing of mature forest habitat, and is currently estimated at 4008,900
individuals. The principal threat to the helmeted woodpecker is loss, degradation, and fragmentation of its Atlantic Forest habitat. Forest clearing has recently slowed, and the species occurs in at least 17 protected areas throughout its range. However, habitat degradation continues, and the population is likely declining.
Competition for nest cavities is also likely a limiting factor. The helmeted woodpecker is listed as endangered in Brazil and as vulnerable by the IUCN. It is not included in the Appendices to CITES.
In the October 10, 2019, CNOR, the helmeted woodpecker was assigned an LPN of 8. After reevaluating the
PO 00000
Frm 00057
Fmt 4702
Sfmt 4702
43485
available information, we find that no change in the LPN for the helmeted woodpecker is warranted. The helmeted woodpecker does not represent a monotypic genus. The magnitude of threats to the species is moderate because the species range is fairly large.
The threats are imminent because the forest habitat upon which the species depends is still being altered and degraded. Therefore, an LPN of 8
continues to be valid for this species to reflect imminent threats of moderate magnitude.
Okinawa Woodpecker Okinawa woodpecker Dendrocopos noguchii syn. Sapheopipo noguchii is a relatively large woodpecker found on Okinawa Island, Japan, and one of the worlds rarest woodpeckers. The species prefers subtropical evergreen broadleaf forests that are undisturbed and mature.
It currently occurs within the forested areas in the northern part of the island, generally in the Yambaru forest, and in some undisturbed forest in coastal areas.
Most of the older forests that support the species are within the Jungle Warfare Training Center formerly known as the Northern Training Area or Camp Gonsalves, part of the U.S.
Marine Corps installation on Okinawa Island.
Deforestation in the Yambaru region has been cited as the main cause of the Okinawa woodpeckers reduced habitat and population. As of the mid 1990s, only 40 square kilometers 15 square miles of suitable habitat was available for this species. While most of the activities associated with habitat loss appear to have ceased, the Okinawa woodpecker still suffers from limited suitable habitat and a small population size. This situation makes it vulnerable to extinction from disease and natural disasters such as typhoons.
Additionally, the species is vulnerable to introduced predators such as feral dogs and cats, Javan mongoose Herpestes javanicus, and Japanese weasel Mustela itatsi.
In 2016, the Japanese Government designated Yambaru National Park and nominated the northern part of Okinawa Island including Yambaru National Park as a United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization World Heritage Centre. The species is listed as critically endangered in the Red List of Threatened Birds in Japan and protected from acquisition and transfer under Japans wildlife protection system. Okinawa woodpecker is not included in the Appendices to CITES, and is not known to be in international trade.
E:FRFM09AUP1.SGM
09AUP1